Expoziție dedicată Sfântului Antim Ivireanul la Râmnicu Vâlcea

Un articol de: Pr. Constantin Olariu - 02 Octombrie 2019

Arhiepiscopia Râmnicului şi Uniunea Artiştilor Plastici din România (UAP) au organizat la finalul săptămânii trecute, la Galeria Artex din Râmnicu Vâlcea, vernisajul expo­ziției de acuarelă și icoane tradi­ționale pe sticlă dedicată Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul. Lucrările expuse pe simeze aparțin celor 23 de artiști plastici partici­panți la două tabere naț­ionale de creație organizate la Mănăstirea Cozia în luna septembrie. 

La vernisaj, din partea Arhiepiscopiei Râmnicului a fost prezent părintele consilier cultural Ștefan Zară, care și-a exprimat dorința de a fi permanentizate cele două tabere de creație, desfășurate sub ocrotirea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul. Totodată, părintele consilier a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie. Vernisajul s-a încheiat cu un cuvânt al Luizei Barcan, istoric și critic de artă, care a men­țio­nat că acest eveniment îmbogă­țeș­te și sporește duhovnicește activitatea UAP Vâlcea. 
„Este o idee foarte bună ca ar­tiștii să se reunească aici atât într-o tabără de pictură religioasă, cât și într-o tabără de pictură laică. Cele două componente ale expoziției se leagă destul de bine, iar artiștii, fiind invitați să stea la mănăstire, să cunoască locurile, să se împărtă­șească de frumu­sețea locașu­rilor de cult din Vâlcea, unde avem impresionante mănăstiri, vor duce mai departe știrea că în aceste locuri sunt monumente atât de frumoase”, a spus criticul de artă Luiza Barcan.