Festival de book-trailere la Focşani

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 05 Decembrie 2018

De Ziua Naţională a României, s-a dat startul înscrierilor pentru Festivalul de book-trailere, Boovie 2019, care va avea loc la Focşani, în perioada 16-19 mai 2019. Ajuns la cea de-a 4-a ediţie, festivalul este dedicat Centenarului Marii Uniri, a declarat, pentru Agerpres, organizatoarea festivalului, profesoara de limba română Carmen Ion.

Pentru a se putea înscrie şi participa la acest festival, elevii trebuie să se organizeze în echipe, coordonate de către un profesor, să citească o carte şi apoi să facă un trailer, adică o prezentare şi un rezumat filmat după cartea respectivă, având la dispoziţie o anumită perioadă de timp.

„Ediţia din anul şcolar 2018-2019 aduce două noutăţi. Până acum Boovie a fost dedicat numai elevilor de liceu. De anul acesta vor fi şi echipe de gimnaziu, respectiv clasele a şaptea şi a opta. O a doua noutate o constituie faptul că vom avea o secţiune importantă, numită Boovie+, care va cuprinde lucrări non-literare. Cert este că ele vor fi foarte puternic legate de viaţă, dar şi de disciplinele care se studiază în şcoală”, a spus Carmen Ion, cea care a iniţiat festivalul acum patru ani, din dorinţa de a-i apropia pe elevi de cărţi şi de a-i motiva să citească.