Festivalul de pricesne „O rugă spre cer” la Ploiești

Data: 27 Septembrie 2022

Festivalul-concurs de pricesne „O rugă spre cer” a avut loc duminică, 25 septembrie, la Sala „Marea Unire” a Palatului Culturii din orașul Ploiești.

Aflat la prima ediție, evenimentul a fost organizat de Parohia „Înălţarea Domnului” din Ploieşti şi s-a adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 25 de ani, desfăşurându-se pe două categorii de vârstă: concurenți cu vârsta cuprinsă între 7 şi 15 ani, respectiv între 16 şi 25 de ani.

„Concurenţii au interpretat o priceasnă ortodoxă fără acompaniament muzical, fiecare primind atât daruri cu caracter duhovnicesc, cât şi diplome în funcție de rezultatele obţinute. Trofeul festivalului a fost obţinut de tânărul Ștefan Nicolae, în vârstă de 19 ani. Juriul festivalului a fost format din specialişti în domeniul muzical şi religios, printre care se regăsesc pr. Mircea Alexă Uță, parohul Bisericii «Sfântul Ambrozie» din Bucureşti; pr. Mihai Claudiu Băzăvan, parohul Bisericii «Înălţarea Domnului» din Ploieşti; etnomuzicologul Maria Tănase Marin; preoteasa Marioara Man Gheorghe. Deschiderea festivalului a fost făcută de părintele Mihăiţă Stroe, protoiereul Protoieriei Ploieşti-Sud”, ne-a transmis preotul Georgian Alexandrescu, organizatorul evenimentului.