Festivalul „Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a XI a

Un articol de: Ziarul Lumina - 26 Septembrie 2017

Au început înscrierile pentru ediția a XI‑a a Festivalului Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”. Detalii puteți găsi pe www.romeojulietalamizil.ro. Creațiile se pot trimite și prin poştă pe adresa: prof. Laurenţiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Gr. Tocilescu”, str. N. Bălcescu nr. 131, Mizil, Prahova, cod 105800, cu menţiunea: pentru „Romeo şi Julieta la Mizil”, ediția a XI‑a. Perioada de înscriere: 14.09.-10.12.2017. Creațiile trimise nu trebuie să fi fost publicate pe hârtie sau postate pe internet și de aici încolo până pe 27 ianuarie 2018.

Elevii care participă și se situează cel mai bine în clasamentul general vor fi recompensați cu premii speciale de către organizatori. Ca element de noutate pentru anul acesta, la Secțiunea Poezie vor fi trimise trei creații, dintre care una va fi obligatoriu cu rimă.

Festivalul a început în 2007, la 100 de ani de la publicarea comediei „Romeo și Julieta la Mizil”, autor fiind mizileanul George Ranetti. Toate edițiile au avut loc la Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”.

Premiile sunt de 3.200 de lei pentru cele două secțiuni. Pot participa tinerii români de orice vârstă, de pretutindeni, indiferent dacă sunt scriitori consacrați sau debutanți. Invitatul de onoare al ediției a XI‑a este prof. univ. dr. Ștefan Cazimir, cvasiprezent la Mizil la cele zece ediții de până acum.

Coordonatorii festivalului sunt profesorii Laurențiu Bădicioiu și Victor Minea, evenimentul fiind susținut de Fundația Culturală „Romeo și Julieta la Mizil”.