Festivitate la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

Un articol de: Pr. Conf. Dr. Vasile Doru Fer - 06 Octombrie 2022

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea şi-a redeschis porţile, luni, 3 octombrie, când a avut loc festivitatea deschiderii noului an universitar. În capela „Sfântul Teodor Studitul” a facul­tății au fost săvârşite Sfânta Liturghie şi slujba de Te Deum, în prezenţa reprezentanților universi­tății, a cadrelor didactice, a studenţilor și masteranzilor facultăţii. Pr. conf. dr. Viorel Cristian Popa, decanul fa­cultății, a transmis un mesaj de binecuvântare din partea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, şi a evidențiat necesitatea și importanța actului educațional.
Partea a doua a festivităţii s-a desfășurat în Sala Polivalentă a universității, în prezența conducerii Universității din Oradea, a autori­tă­ților de stat și locale, a cadrelor didactice şi a studenților. Cu acest prilej, prof. dr. habil. Constantin Bun­gău, rectorul univer­sității, a prezentat noile proiecte academice.

Preasfinţitul Părinte Episcop Sofronie a transmis un cuvânt de binecuvântare celor prezenți, invocând harul și lucrarea lui Dumnezeu pentru a aduce pacea și subliniind totodată că, în lumea de azi, „este mare nevoie de ajutorul divin”. Ierarhul a anunțat că, la ultima ședință de lucru, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat un acord de colaborare între Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Atena.