Fructele şi lichidele, esenţiale în alimentaţia de sărbători

Data: 05 Ianuarie 2011

Specialiştii Ministerului Sănătăţii (MS) atenţionează că în perioada sărbătorilor de iarnă alimentaţia trebuie să fie cât mai diversificată, cuprinzând zilnic cereale (200-350 g pâine integrală), legume (minimum 300 g), fructe (minimum 450 g), lapte şi derivate (500 ml lapte sau iaurt). Aportul de lichide trebuie să fie de minimum 1,5 l pe zi (apă, ceaiuri de plante neîndulcite), iar alimentele trebuie să aibă termenul de garanţie afişat pe ambalaj. Pentru ca organismul să funcţioneze bine, pe lângă o alimentaţie cât mai echilibrată, este recomandat exerciţiul fizic de cel puţin trei ori pe săptămână, respectiv mersul pe jos, alergat, schi, patinaj. De asemenea, persoanele care au afecţiuni cunoscute vor păstra continuu legătura cu medicii curanţi, pentru a evita agravarea stării de sănătate şi luarea unor măsuri profilactice suplimentare.