Fructele uscate, un rezervor de fibre şi vitamine

Data: 20 Iunie 2011

Potrivit unui studiu recent, fructele uscate, precum caisele, merele, curmalele, smochinele, stafidele şi prunele, constituie surse excelente de fibre solubile, au un indice glicemic scăzut şi joacă un rol important în prevenirea simptomelor diferitelor tulburări metabolice. Pe lângă faptul că sunt bogate în fibre, fructele uscate conţin un număr de compuşi biologic activi, precum şi vitamine şi minerale, unice pentru fiecare fruct. Datorită componentei lor antioxidante, fructele uscate inhibă evoluţia cancerului, previn afecţiunile cardiovasculare şi inflamaţiile interne. Pe lângă calitatea nutriţională importantă, fructele uscate pot rezista un timp mai îndelungat decât cele proaspete, au costuri relativ scăzute, sunt uşor de stocat, de transportat, şi, cel mai important, ele sunt disponibile pe tot parcursul anului. Fructele uscate au fost incluse deja pe lista produselor recomandate pentru consumul zilnic în Argentina, Australia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Suedia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.