Hirotonie în parohia vasluiană Epureni

Data: 02 August 2022

Duminică, 31 iulie 2022, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Epureni, Protopopiatul Bârlad. Cu acest prilej, ierarhul Hușilor l-a hirotonit și l-a instalat pe noul preot al acestei comunități.

În cuvântul adresat celor pre­zenți, Părintele Episcop Ignatie a explicat de ce Domnul Hristos le poruncește celor vindecați să nu vorbească nimănui despre minunea la care au fost părtași. De asemenea, Preasfinția Sa a descris un păcat foarte prezent în lumea actuală, narcisismul:

„Din păcate, ne place să trăim sub lumina reflectoarelor vieţii publice. Există o manieră compulsivă de a posta pe reţelele de socializare, de a exhiba viaţa privată în sfera publică, încât nu mai există nici un fel de graniţă (limită) între ceea ce ar trebui să ţină de intimitate - ceea ce ar trebui să se consume în taina sufletului unui om, în taina relaţiilor dintre oameni, sau în taina trăirii vieţii de familie - și ceea ce ţine de sfera vieţii publice. De ce există o asemenea atitudine, un asemenea comportament? Pentru că suferim de o boală despre care se vorbește foarte puţin - narcisismul”.

Ierarhul Hușilor a arătat că datoria celor care primesc un sprijin este să fie recunoscători, însă cei care oferă ajutorul nu trebuie să aștepte recunoștința și aprecierea.

În cadrul Sfintei Liturghii l-a hirotonit întru preot pe diaconul Bogdan Marian Trif, pe seama Parohiei Epureni, Protopopiatul Bârlad, iar la final l-a instalat ca paroh al acestei comunități, oferindu-i Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii.