Hram de toamnă în Biserica „Sfânta Fecioară Maria”-Dristor

Data: 09 Septembrie 2023

Praznicul Naşterii Maicii Domnului a fost sărbătorit în chip deosebit şi în Biserica „Sfânta Fecioară Maria”-Dristor, din Protoieria Sector 3 Capitală. Sărbătoarea a început în ajun cu săvârşirea slujbei Vecerniei şi a Acatistului Naşterii Maicii Domnului de către un sobor de preoţi condus de părintele paroh Adrian Niţă. La finalul slujbei de seară, preotul paroh a rostit un cuvânt de învăţătură în care a subliniat importanţa vechi-testamentară a naşterii de prunci pentru perpetuarea seminției poporului ales de către Dumnezeu.

Vineri, 8 septembrie, în ziua hramului principal al bisericii, credincioşii uneia dintre cele mai noi parohii bucureștene au adus mulţumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra comunităţii în cei 15 ani care s-au scurs de la aşezarea pietrei de temelie (7 septembrie 2008). Totodată, au adresat cuvinte de felicitare preotului-ctitor, părintele Ioan Gheorghe Ţeugea, care în Anul omagial al pastoraţiei persoanelor vârstnice a intrat în cel de-al 50-lea an de slujire preoțească.

Un cuvânt de învăţătură în cadrul slujbei Sfintei Liturghii a fost rostit de către diaconul Eugen Buchiu, ostenitor la TRINITAS TV şi slujitor al Bisericii „Soborul Maicii Domnului”, Protoieria Sector 3 Capitală, care a amintit învăţăturile teologice şi patristice pe care se fundamentează primul praznic al noului an bisericesc.

Pentru sărbătoarea hramului, Parohia „Sfânta Fecioară Maria”-Dristor a pregătit 200 de pachete cu alimente care au fost împărțite celor prezenţi la slujbă. Al doilea ocrotitor al bisericii parohiale este Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat, prăznuit în 8 februarie.