Hramul bisericilor ,,Sfânta Treime” şi „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 07 Iunie 2023

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat luni, 5 iunie, în mijlocul credin­cioșilor din Parohia „Sfânta Treime” din Zalău, unde a săvârșit Sfânta Liturghie. La sărbătoare au participat numeroși credin­cioși, care au trăit alături de clerici slujba Dum­nezeieștii Liturghii. La final, pr. paroh Iosif Ferenț a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură.

Duminică, 4 iunie, cu prilejul praznicului Pogorârii Sfântului Duh, PS Părinte Episcop Petroniu a fost prezent în mijlocul credin­cioșilor din cartierul zălăuan Porolissum, care s-au adunat în număr mare la sfânta biserică, întrucât, în fiecare an, în ziua de Rusalii aceș­tia își serbează hramul lăca­șului de cult. Cu această ocazie, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, iar la finalul slujbei, pr. paroh Claudiu Nechita a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură.

În continuare, a avut loc premierea elevilor din Episcopia Sălajului care au participat la etapele națio­nale ale olimpiadelor de religie, respectiv la Olimpiada de religie pentru seminarii şi licee teologice ortodoxe și la Olimpiada interdisciplinară de limba și literatura română și religie - „Cultură şi spiritualitate românească” (clasele V-XII).