Hramul Catedralei Episcopale „Sfântul Nicolae” din Tulcea

Un articol de: Pr. Felix Neculai - 09 Decembrie 2021

La hramul Catedralei Episcopale „Sfântul Nicolae” din Tulcea, luni, 6 decembrie, Preasfințitul Părinte Episcop Visarion a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un so­bor de preoți și diaconi, în pre­zen­ța a numeroși credincioși din Tulcea.

În cuvântul de învăţătură, Prea­sfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre viața Sfântului Nicolae şi despre evlavia pe care creştinii, atât din Răsăritul, cât și din Apusul Europei, o arată sfântului, ajutătorul și prietenul bogat dăruitor al cre­dincioșilor.

La finalul Sfintei Liturghii s-au oficiat slujbe de pomenire atât pentru ctitorii bisericii trecuți la Domnul, cât și rugăciuni, pentru toți ostenitorii și binefăcătorii sfântului lăcaș.

În zilele premergătoare sărbătorii Sfântului Nicolae, Preasfin­țitul Părinte Episcop Visarion, împreună cu preoții slujitori la Catedrala Episcopală, s-a deplasat în centrele de asistență socială din Tulcea și au dăruit celor de aici pa­chete sociale. Același lucru s-a întâmplat și luni, la finalul slujbei, când credincioșilor partici­panți și altor copii aflați în centre sociale din municipiu li s-au oferit 550 de pachete cu daruri.

Catedrala „Sfântul Nicolae” din Tulcea a fost ridicată în perioada dominației otomane asupra Dobrogei, între anii 1862 şi 1865.