Iaurtul, de neînlocuit în alimentaţia de după sărbători

Un articol de: Otilia Bălinișteanu - 14 Ianuarie 2014

În această perioadă, de după sărbători, în care se impune un control atent al alimentaţiei, nutriţioniştii recomandă revenirea la o dietă sănătoasă, din care nu trebuie să lipsească iaurtul. „După perioada aceasta grea din punct de vedere nutriţional, se remarcă un plus de greutate prin îngrăşare. Trebuie să ne revenim şi să ne întoarcem la o alimentaţie sănătoasă, caracterizată printr-un aport caloric corespunzător necesarului nostru. Să fie bogăţie de legume, bogăţie de fructe şi preparate lactate, conţinut redus de sare şi un conţinut mai redus de lipide. În cadrul preparatelor lactate, iaurtul ocupă un loc important. Spre deosebire de lapte, iaurtul este mai bine tolerat şi este extrem de bine echilibrat caloric“, a explicat prof. dr. Nicolae Hâncu, nutriţionist, membru de onoare al Academiei Române şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.