Inaugurarea noii grădinițe și creșe din Jucu-Herghelie

Un articol de: Darius Echim - 27 Feb 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat luni, 26 februarie, noua grădiniță și creșă cu program prelungit din localitatea Jucu-Herghelie, comuna Jucu, județul Cluj.

Părintele Mitropolit Andrei a săvârşit slujba Sfeștaniei și a binecuvântat noul edificiu, apoi a sfinţit și troița ridicată în fața grădiniței. La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură și a apreciat faptul că se investește în educație, felicitând comunitatea și pe toți cei implicați în materializarea noii clădiri. De asemenea, IPS Părinte Mitropolit Andrei a dăruit instituției o icoană cu Sfântul Apostol Andrei.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Cluj (ISJ), oficialități locale și județene, în frunte cu inspectorul școlar general, prof. Marinela Marc; directorul Școlii Gimnaziale din Jucu de Sus, prof. Mădălin Gheorghe Trohonel, și primarul comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar.

Noua unitate de învățământ preșcolar din Jucu-Herghelie are o capacitate de 130 de locuri și a fost construită cu fonduri europene, dar și cu o contribuție însemnată de la bugetul local al Primăriei Comunei Jucu, conform primarului Valentin Dorel Pojar. Comuna Jucu a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare imobiliară și demografică sporită, fiind foarte aproape de municipiul Cluj-Napoca.