Inaugurarea unui centru cultural-misionar în Italia

Data: 20 Iunie 2024

Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, înconjurat de un sobor de clerici din protopopiatele Toscana 1 și 2, a săvârșit luni, 17 iunie, slujba de binecuvântare a Centrului cultural-misionar al parohiei ro­mâ­nești „Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț” din Livorno (Protopopiatul Toscana 2), parohie încre­din­țată spre păstorire părintelui protopop Ciprian Calfa. De asemenea, chiriarhul a sfințit și troița din incinta centrului și a inaugurat noua clădire, care va fi folosită pentru activitățile pastoral-misionare ale parohiei din Livorno, dar și pentru cele ale Protopopiatului Toscana 2.

În cuvântul de învățătură, Prea­sfinția Sa a evidențiat impor­tanța unui astfel de centru în viața unei parohii și i-a felicitat pe părintele paroh, pe membrii Consiliului parohial și pe eno­riașii prezenți pentru noua achi­ziție.

La final, ierarhul a purtat o convorbire duhovnicească cu preoții și preotesele din cele două protopopiate.

Centrul cultural-misionar al parohiei din Livorno a fost achi­ziționat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, conform theofania.ro.