Înscrieri la a doua sesiune a examenului de bacalaureat

Data: 15 Iulie 2013

Absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat în prima sesiune din acest an se pot înscrie, până vineri, la sesiunea a doua a examenului, care va începe în 19-20 august cu probele orale şi va continua, în 26 august, cu testele scrise. Potrivit calendarului examenului, în 19-20 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 19-21 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 20-21 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 22-23 august - evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise la examenul de bacalaureat se vor desfăşura după următorul calendar: 26 august - limba şi literatura română; 27 august - limba şi literatura maternă; 28 august - proba obligatorie a profilului; 30 august - proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12:00 şi 16:00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale. Comisia naţională de bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene sau din municipiul Bucureşti ori din proprie iniţiativă. Prima sesiune a examenului de bacalaureat a avut loc în perioada iunie - iulie, rezultatele finale fiind afişate în 12 iulie. Promovabilitatea la bacalaureat în prima sesiune a fost de 55,4% înaintea contestaţiilor şi de 56,4% după soluţionarea contestaţiilor.