Instalarea noului paroh de la „Sfânta Treime” din Șchei

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 11 Septembrie 2024

Înaltpreasfințitul Lau­rențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, l-a instalat, în ziua de 7 septembrie, pe noul preot paroh al Bisericii „Sfânta Treime” din Șcheii Brașovului. În Parohia Brașov-Tocile 1, pr. Dumitru-Bogdan Bădiță va continua lucrarea pastorală și administrativă a pr. Aurel Colceriu, ca urmare a pensionării acestuia, informează Mitropolia Ardealului.

„Prezentarea noului preot paroh, care se mai numește și instalarea în parohie, este un act canonic. Am început această rânduială cu o rugăciune de mulțumire, i-am mul­țu­mit lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra comunității, a preoților slujitori, a preotului care și-a încheiat misiunea, dar nu a încetat de a mai sluji la Sfântul Altar, și apoi ne rugăm pentru cel care va continua lucrarea. Ne-am rugat pentru toți ca Dumnezeu să ne ajute să facem voia Lui. Preotul este un îngrijitor, slujitorul cel dintâi, și slujirea aceasta va fi prezentată în fața Mântuitorului Iisus Hristos la Judecată”, a arătat ierarhul.

Cu acest prilej, IPS Mitropolit Laurenţiu a acordat „Crucea Șa­gu­niană pentru mireni” inginerului Claudiu Roșculeț, iar preoteselor Alexandra Bădiță și Larisa Reit le-a oferit Ordinul „Anastasia Șaguna”.