Întâlnire catehetică în Protopopiatul Botoşani

Data: 29 Iunie 2014

30 de preoţi şi profesori de religie au participat, săptămâna trecută, la o întâlnire catehetică, la sediul Protopopiatului Botoşani. Întâlnirea a avut ca scop dezbaterea metodelor catehetice, precum şi modalitatea de aplicare a acestora în scris şi în comunicarea audio-video.

În acest sens, au fost prezentate o serie de tehnici noi pentru învăţarea activă, părintele inspector Bogdan Racu creând o interactivitate între participanţi, prin întrebări şi răspunsuri directe, dar şi prin aplicarea tehnicilor „ştiu, vreau să ştiu, am învăţat“ sau „Philips 6-6“.

În cadrul întâlnirii, părintele Partenie Apostoaie a susţinut o cateheză cu tema „Cum particip eu la Sfânta Liturghie?“, pentru a familiariza credincioşii cu noţiuni referitoare la Sfânta Liturghie şi pentru a conştientiza importanţa participării active la săvârşirea acesteia. Apoi, preotul Marius Babiuc a prezentat un material cu titlul „Evitarea barierelor de comunicare“.

La final, au avut loc discuţii despre implementarea programei catehetice a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru anul 2014.