Întâlnirea Tinerilor Ortodocși la Braşov

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 12 Septembrie 2022

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului (ITO) 2022 a început sâmbătă, 10 septembrie, la Braşov, cu un Te Deum săvârşit în Piaţa Unirii. Pr. prof. dr. Constantin Necula, prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, a susţinut o conferinţă. Duminică, 11 septembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a liturghisit în mijlocul tinerilor.

Slujba de Te Deum de la începutul evenimentului a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi sub protia părintelui protopop de Braşov, pr. Dănuţ-Gheorghe Benga. Grupurile de tineri venite din toate cele zece protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului, la care s-au adăugat grupuri de tineri din Braşov şi voluntarii ITO, s-au adunat în curtea Bisericii „Sfântul Nicolae” din Şcheii Braşovului, de unde s-au îndreptat spre Piaţa Unirii, unde a avut loc deschiderea festivă.

IPS Laurenţiu: „Urmaţi-L pe Hristos!”

Duminică, 11 septembrie, cei peste 500 de tineri participanţi la ITO Braşov au primit binecuvântare arhierească de la IPS Mitropolit Laurenţiu, care a săvârşit Sfânta Liturghie în Piaţa Unirii din Braşov. Ierarhul i-a îndemnat pe tineri să-L urmeze pe Hristos: „Încercaţi şi voi să faceţi un exerciţiu de bunătate, căci aveţi în sufletul vostru tot ceea ce vă trebuie!”

După Sfânta Liturghie, ierarhul a premiat cei mai buni elevi de liceu din Braşov, care s-au remarcat prin rezultate excepţionale la învăţătură şi la concursurile naţionale şi internaţionale. În aceeaşi zi, tinerii au participat la ateliere meşteşugăreşti tradiţionale, dar şi la un spectacol folcloric şi artistic.