Întrunirea anuală a Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg

Un articol de: Darius Echim - 09 Aprilie 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a participat sâmbătă, 6 aprilie, la întrunirea anuală a Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte din Salzburg, Austria. Din anul 2007, ierarhul este membru activ al acestei instituții, în cadrul secţiunii „Religiile lumii”. Ședința plenară a avut loc în Aula Magna a Universității din Salzburg, în prezența membrilor academiei, a numeroși invitați și personalități europene. 

Cuvântul de deschidere a fost rostit de preşedintele Academiei Europene de Științe și Arte, prof. dr. Klaus Mainzer, urmat de discursul fondatorului și președin­telui de onoare al academiei, prof. dr. Felix Unger. Cu acest prilej au avut loc prezentarea şi primirea noilor membri ai Academiei Euro­pene, care vin din diferite zone ale Europei. 

Prelegerea festivă a fost susți­nu­tă de prof. dr. Emmanuelle Char­pentier, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, în anul 2020, care a primit Medalia „Paul Crutzen”.

Părintele Mitropolit Andrei a fost însoțit în Austria de arhid. Claudiu Grama, consilier eparhial pe probleme de misiune și protocol, și de conf. univ. dr. Nicolae Turcan, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.