Întrunirea Consiliului Național ASCOR la Cluj-Napoca

Un articol de: Darius Echim - 29 Mai 2023

La Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a avut loc, între 26 și 28 mai, întrunirea Consiliului Național al Asociaţiei Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români (ASCOR).

Programul întâlnirii studențești a inclus evaluarea proiectelor și a situației la nivel național, stabilirea proiectelor de viitor, sesiuni de formare, activități culturale și vizitarea orașului.

Festivitatea de deschidere a avut loc în aula facultății din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhi­episcopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și a reprezentanților celor 18 filiale ASCOR din țară. Ierarhul a rostit un cuvânt de binecuvântare și le-a adresat tinerilor sfaturi și îndemnuri duhovnicești.

Inspectorul patriarhal responsabil pentru relația cu ONG-urile și tineretul, Mihai Paraschiv, a rostit o alocuțiune și a transmis mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Au mai vorbit pr. Ciprian Negreanu, duhovnicul și îndrumătorul ASCOR Cluj-Napoca, președintele ASCOR București, Ioan Tabarcia, și președintele ASCOR Cluj-Napoca, Andrei Chețan, gazda întâlnirii.
Președinții și membrii din conducerea filialelor ASCOR s-au întrunit în ședință de lucru, printre subiectele abordate fiind evaluarea proiectelor și a situației la nivel național, prezentarea proiectelor de viitor și pentru anul în curs, organizarea de tabere ASCOR , de traininguri, activitățile specifice anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, întărirea legăturilor cu tinerii din Republica Moldova și campania națională de donare de sânge.

Şedința de lucru a consiliului a continuat sâmbătă, 27 mai, cu sesiuni de formare, vizite la Catedrala Mitropolitană, la Muzeul Mitropoliei Clujului și la alte obiective turistice din oraș. Tinerii s-au întâlnit cu Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. De asemenea, aceștia au participat la slujba Vecerniei la bisericuța studenților din Campusul Universitar Hasdeu și s-au întâlnit cu pr. Ciprian Negreanu. Lucrările Consiliului Național s-au încheiat duminică, 28 mai, la bisericuța studenților.