Întrunirea femeilor ortodoxe misionare din Buzău și Vrancea

Data: 06 Feb 2024

În Aula Brâncovenească a Palatului Arhiepiscopal din Buzău s-a desfășurat sâmbătă, 3 februarie, Adunarea Generală a Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (SNFOR- ABV). Evenimentul a fost prezidat de Înalt­preasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, reunind 30 de reprezentante ale celor peste 7.500 de membre ale organizației.

Ședința a fost deschisă de prof. Neluța-Mirela Furtună, președinta SNFOR-ABV, care a dat citire raportului de activitate pe anul 2023. Pe ordinea de zi s-au mai aflat: planul de acti­vități cultural-educaționale și social-filantropice pentru anul 2024, propunerea de a se continua și suplimenta acordarea burselor de studiu „Alice Voinescu” pentru trei eleve și trei studente din eparhie, situația financiar-contabilă corespunzătoare anului încheiat și proiectul de buget pentru anul în curs.

Părintele Arhiepiscop Ciprian a aflat infor­mații  despre toate proiectele care au fost desfă­șurate de către SNFOR-ABV în anul precedent - majoritatea fiind realizate în colaborare cu Centrul eparhial, protoieriile și parohiile din cele două județe - și a încurajat cooptarea și implicarea, pe viitor, a cât mai multor credincioase în misiunea gândită dintru început pentru această societate.

„Sunt convins că, transpunând în faptă ceea ce v-ați propus, puteți face din ce în ce mai multe lucruri frumoase, însă nu doar dumneavoastră, membrele SNFOR-ABV prezente astăzi aici, ci și alte credincioase din eparhia noastră. De aceea, dorim să vedem cât mai multe femei creștin-ortodoxe implicate concret, pentru că nu este suficientă mărturisirea numai cu cuvântul, ci trebuie și adeverirea prin fapte”, a precizat ierarhul, în cadrul întrunirii.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a prezentat volumul aniversar „Un deceniu de continuă înnoire la Curbura Carpaților. Roadele binecuvântării lui Dumnezeu”, apărut în 2023 la Editura Eparhială, cu prilejul împlinirii a 10 ani de la întronizarea sa ca Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, care reflectă și activitatea derulată de SNFOR-ABV în cei patru ani de la reînființare. De asemenea, președinta Neluța-Mirela Furtună i-a dăruit chiriarhului locului crucea cu panglică tricoloră de la 1910, care era simbolul Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române (SONFR).

Proiectele SNFOR-ABV duse la bun sfârșit în anul 2023 s-au concretizat în 284 de activități, care au presupus implicarea a 90 de membre active și au avut drept beneficiari aproximativ 2.900 de copii din județele Buzău și Vrancea, cu vârste cuprinse între 4 și 25 de ani. Pentru toate acestea, organizația a alocat suma de 108.467 de lei.