Învierea Domnului, pregustarea Împărăției cerurilor

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 19 Aprilie 2023

La praznicul Sfintelor Paști, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în prezența a mii de credincioși, a săvârșit Utrenia Învierii Domnului la Biserica „Sfântul Apostol Andrei” și „Duminica Sfinților Români” din Oradea. Sfânta Liturghie arhierească a avut loc la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului”.

La sfârșitul slujbei pascale, ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre praznicul împărătesc al Învierii Domnului ca fiind izvorul bucuriei și al speranței neamului omenesc.

Preasfințitul Episcop Sofronie a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie pascală la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea, prilej cu care a fost sărbătorit hramul principal al sfântului lăcaș de închinare.

Ierarhul a relatat momentul istoric al Învierii Domnului Iisus Hristos ca fiind cel mai important din istoria neamului omenesc și a întregii Creații, când, odată cu biruința definitivă a Mântuitorului Hristos asupra morții, este inaugurată Împărăția cerurilor: „Ceea ce se întâmplă la Înviere este o anticipare a ceea ce se va întâmpla în Ziua cea din urmă, când toți vom învia, iar ultima generație de oameni - ne spune Sfântul Apostol Pavel - care nu va mai apuca să guste moartea, când va veni Domnul Hristos, va trece printr-o prefacere asemănătoare morții, ca înaintea Mielului lui Dumnezeu să ne înfățișăm cu trupuri nestricăcioase, urmând ca fiecare să meargă în locul pentru care a lucrat aici, pe pământ”.