Kiwi, un rezervor de vitamina C
Cercetătorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au descoperit că fructul de kiwi aprovizionează mult mai eficient organismul uman cu vitamina C decât suplimentele alimentare aflate în prezent în vânzare. Mai mult, vitamina C provenind din kiwi este reţinută un timp mai îndelungat în organism, aspect ce le-a sugerat cercetătorilor prezenţa în fruct a unei substanţe încă necunoscute, care îmbunătăţeşte absorbţia şi retenţia vitaminei. Vitamina C este necesară organismului care nu poate produce singur acid ascorbic. De aceea, acesta trebuie luat din alimente sau (mai puţin de dorit), în formă pură, ca suplimente nutritive. Cele mai bogate în acid ascorbic sunt fructele de kiwi, măceşele, citricele, coacăzele negre, ceapa, roşiile, legumele cu frunze, cum ar fi salata verde, spanacul şi varza, precum şi ardeii graşi şi broccoli.