Lansare de carte la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti

Un articol de: Mădălin Constantin Laboş - 06 Aprilie 2017

Marţi, 4 aprilie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti a fost lansată lucrarea „Autoritatea imperială în criză, Mihail al VII-lea Paleologul (1258-1282) şi raporturile statului bizantin cu Biserica”, semnată de lect. dr. Ionuţ Alexandru-Tudorie.

Această carte reprezintă cea de-a doua lucrare de doctorat a autorului susţinută la Facultatea de Istorie. La această întâlnire au participat Ovidiu Cristea, directorul Institutului de Istorie „Nicolae Iorga”, Ovidiu Olar, cercetător la acelaşi institut, şi Ionuţ Epure-Pascovici, cercetător în cadrul Institutului de Cercetări al Univer­sităţii din Bucureşti – secția „Știinţe Umaniste”. Moderatorul acestei întâlniri a fost părintele profesor Daniel Benga, de la Fa­cultatea de Teologie din Bucureşti.

„Este o carte care se bucură de o importantă apreciere şi am propus să nu facem doar o abordare elogioasă a acestei lucrări, ci să vedem dacă pot exista şi evenimente unde se mai poate discuta pe marginea temelor abordate”, a spus pr. prof. dr. Daniel Benga.

Cartea a apărut în anul 2016 la Editura Istros din Brăila, iar prefaţa cărţii a fost realizată de Victor Spinei, vicepreşedintele Aca­demiei Române.