Lecţii de istorie militară a Banatului la muzeu

Un articol de: Ștefania Coșuleanu - 09 Ianuarie 2023

Cea mai nouă expoziție permanentă a Muzeului Național al Banatului (MNB), intitulată „Istoria militară a Banatului”, a fost deschisă recent şi cuprinde uniforme, arme, piese de echipament militar de la începutul secolului al 18-lea (armatele habsburgică și otomană) și din anii Primului Război Mondial (armata română). 

Găzduită de Bastionul Theresia, la parterul clădirii monument istoric a MNB, şi organizată în colaborare cu Asociația de Reconstituiri Istorice Timișoara, expoziţia, care este una interactivă, aduce laolaltă 20 de uniforme, fără a fi utilizate bunuri de patrimoniu, după cum se arată pe pagina de Facebook a MNB. Elevii însoțiți de profesori pot să asiste la lecții de istorie, să vadă piesele, să le poată atinge, spațiul fiind o alternativă la obiș­nuita lecție de istorie din sala de clasă. 

Accesul este gratuit şi expoziția poate fi vizitată de luni până vineri doar pentru grupuri organizate și clase de elevi, iar sâmbăta și duminica, între orele 12:00 și 17:00, de către oricine doreşte.