Liturghie arhierească la Gherăiești de ziua Sfântului Dimitrie cel Nou

Un articol de: Pr. Răzvan Dimitrie Radu - 30 Octombrie 2023

Vineri, 27 octombrie 2023, în ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucu­reștilor, Înaltprea­sfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a săvârșit Sfânta Liturghie și a binecuvântat noul centru socio-educațional al Parohiei `Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din cartierul băcăuan Gherăiești. Din sobor au făcut parte părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, părintele paroh Ionuț Epure, părintele slujitor Ionuț-Constantin Ciobanu și alți clerici ai parohiilor învecinate.

În cuvântul său, ierarhul a reiterat dragostea pe care o poartă credincioșilor din această comunitate și a transmis tuturor faptul că, având binecuvântarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Calinic, Arhi­episcopul Sucevei și Rădăuților, veșmântul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava va rămâne permanent spre închinare în lăcașul băcăuan.

După Sfânta Liturghie a fost binecuvântat noul centru socio-educa­țional al comunității, aflat sub ocrotirea Sfintei Tecla. Aici, preoții parohiei vor derula activități cu tinerii și vârstnicii și vor răspunde nevoilor sociale ale comunității. Tot acum a fost inaugurat și noul pangar al bisericii, pus sub ocrotirea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Vizita chiriarhului se încadrează în contextul în care în perioada 22-27 octombrie 2023, parohia băcăuană a derulat un amplu program duhovnicesc spre folosul sufletesc al credincioșilor. Tot cu acest prilej, în aceste zile, icoana Maicii Domnului de la Trifești a fost pusă spre închinare în lăcașul de cult. La finalul zilei de vineri, aceasta se va întoarce la parohia nemțeană.