Liturghie arhierească și hirotonie de diacon la hramul Mănăstirii Maglavit

Un articol de: Pr. Teodor Marcu - 09 Septembrie 2024

În ziua de 8 septembrie 2024, Mănăstirea Maglavit din județul Dolj și-a prăznuit hramul de toamnă, închinat „Nașterii Maicii Domnului”, prin Liturghie arhierească, în prezența a numeroși credincioși. Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Altarul de vară al sfintei mănăstiri, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. 

La momentul rânduit, tânărul Cloșanu Romulus-Beniamin a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Glogova, din Protoieria Târgu Jiu Nord. De asemenea, pentru activitatea îndelungată de păstorire, părintele pensionar Mircea Popescu, de la Parohia Basarabi, Protoieria Băilești, a primit rangul onorific de iconom stavrofor. La finalul predicii, ca semn de prețuire și mulțumire, Înaltpreasfinția Sa a dăruit secretarului de stat pentru Culte, Ciprian Vasile Olinici, o icoană a Maicii Domnului cu pruncul. 

În prima parte a cuvântului, Părintele Mitropolit Irineu a subliniat bucuria prăznuirii Maicii Domnului în sfânta mănăstire a Maglavitului, iar în a doua parte a predicii a evidențiat calitățile deosebite ale Maicii Domnului și viața aleasă petrecută la Templul din Ierusalim, perioadă de pregătire pentru a primi în pântecele său pe Fiul lui Dumnezeu.