Manifestarea „Biserica și Armata - demersuri frățești pe pământ hunedorean” la Deva

Un articol de: Cătălin Ungureanu - 26 Mai 2022

La Deva s-a desfășurat miercuri, 25 mai, a 6-a ediție a manifestării „Biserica și Armata - demersuri frățești pe pământ hunedorean”, organizată de Sectorul cultural al Centrului eparhial și de Filiala Județeană a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Alexandru Ioan Cuza”. După slujba Parastasului pentru toți membrii aso­cia­ției amintite, mutați la cele veș­nice, în fața troiței din curtea Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, s-au depus coroane de flori și s-a dat onorul militar în cinstea celor care și-au jertfit viaţa pentru țară și neam.

În Catedrala Episcopală, Prea­sfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a rostit apoi o rugăciune de mulțumire și binecuvântare pentru cei prezenți şi a adresat un cuvânt despre disponibilitatea spre jertfă a celor ce se pun în slujba patriei și a neamului îmbrăcând haina militară.

Col. (r) Mircea Constantinescu i-a înmânat Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, diploma cu titlul de Membru de Onoare al Filialei Județene „Sarmizegetusa” Hunedoara a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Alexandru Ioan Cuza” și o plachetă aniversară. Aceeași distinc­ție a fost înmânată și prefectului județului Hunedoara, Călin Petru Marian. De asemenea, col. (r) Alexandru Toma Negoiță i-a înmânat ierarhului o diplomă prin care a fost numit Membru de Onoare al Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne - Filiala „Țebea”, județul Hunedoara.