Manifestări festive la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea

Un articol de: Pr. Prof. Alin Sonea - 02 Feb 2022

În cadrul evenimentelor dedicate prăznuirii Sfinţilor Trei Ierarhi, ocrotitorii învăţământului teologic ortodox, la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea a avut loc sesiunea de comunicări a profesorilor și elevilor, care s-a desfășurat vineri, 28 ianuarie, în sala de festivităţi a liceului.

Comunicările s-au încadrat în tematica „Anului omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi „Anului comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama şi Paisie de la Neamţ”.

De asemenea, cu ocazia sărbătoririi Sfinţilor Trei Ierarhi, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în ziua praznicului, în paraclisul cu hramul `Sfântul Ierarh Niceta de Remesiana~ din cadrul Liceului Ortodox, la care au fost prezenţi elevi, cadre didactice, absolvenți ai școlii, credincioși și alți invitați.

După citirea Sfintei Evanghelii, elevul Alex Teodorescu din clasa a XII-a a rostit un cuvânt de învățătură în care a reliefat virtuțile Sfinților Trei Ierarhi și a extras din viața și activitatea lor exemple folositoare pentru teologii care se pregătesc să-I slujească lui Dumnezeu în mijlocul oamenilor.

Pr. prof. Florin Negruțiu, inspector de re­ligie în cadrul Inspectoratului Școlar Ju­dețean Bihor, a prezentat realizările școlii, felicitându-i pe elevi și profesori.

Pr. prof. Radu Rus, vicar eparhial și directorul Liceului Ortodox, delegat al Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea ierarhului şi a vorbit despre importanța rugăciunii în viața creștinului și a comunității.