Manifestări în sprijinul copiilor bolnavi de cancer la Sofia

Un articol de: Pr. Eugeniu Rogoti - 11 Noiembrie 2017

Parlamentul Bulgariei găzduieşte, începând cu data de 3 noiembrie, o expoziţie de picturi cu vânzare care să vină în sprijinul copiilor bolnavi de cancer din această ţară, anunţă pagina de internet a Patriarhiei Bulgare. Organizatorul expoziţiei este Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, prin Departamentul cultural-educaţional. Expoziţia se desfăşoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Neofit, Patriarhul Bulgariei, şi sub patronajul lui Dimitar Glavcev, preşedintele Adunării Naţionale a Bulgariei.

„Aceasta este a doua parte a iniţiativei de a ajuta pacienţii cu cancer internaţi la Clinica de oncologie pediatrică din Sofia. Aş dori să menţionez contribuţia şi sprijinirea iniţiativei de către Patriarhul Neofit. Să-i ajutăm pe copii!”, a declarat Dimitar Glavcev la deschiderea expoziţiei.

Reprezentantul Patriarhiei Bulgare la vernisajul expoziţiei a fost Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Gavriil de Loveci, preşedintele Departamentului cultural-educaţional al Sfântului Sinod. Înaltpreasfinţia Sa a rostit un discurs despre proiectul expoziţiei, dând exemplul unui tată din Sofia care a donat o sumă importantă pentru spitalul care are grijă de copiii bolnavi de cancer. Mitropolitul Gavriil le-a mulţumit deputaţilor care s-au implicat, sprijinind această iniţiativă lăudabilă.

Directorul spitalului, Dobrin Konstantinov, a mulţumit Bisericii Ortodoxe Bulgare pentru iniţiativă şi şi-a exprimat speranţa că aceasta va ajuta pe viitor pacienţii să suporte mai uşor boala.
Expoziţia este a doua iniţiativă de acest gen a Patriarhiei Bulgare, care a reuşit până astăzi să doneze, prin banii obţinuţi din vânzarea picturilor, aparate moderne necesare funcţionării secţiilor spitalului. Acțiunea a fost sprijinită de mulţi deputaţi, persoane publice şi jurnalişti din Bulgaria.