Manifestările Doxologia, la Arad

Un articol de: Arhim. Conf. Univ. Dr. Teofan Mada - 12 Octombrie 2015

La Arad, în perioada 12-18 octombrie, vor avea loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, manifestările pastoral-spirituale Doxologia, Comuniune și Filantropie. Manifestările se află la ediția II-a și vor fi dedicate Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi.

Printre invitați se numără părintele Pimen Dejanovici, stare­țul Sfintei Mănăstiri Vitov­nița, Serbia, care va susține conferința ”Părintele Tadei, duhovnicul iubirii”, la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea”, azi, 12 octombrie, începând cu ora 18:00. Invi­tatul special al acestei ediții este părintele Macarie Simonopetritul, personalitate teologică și duhovnicească de excepție a Sfântului Munte Athos, care va ține o primă prelegere la Teatrul de Stat, sâmbătă, 17 octombrie, de la 19:00, cu o temă dedicată pas­torației: „Viața duhovnicească după învățătura starețului Emilianos Simonopetritul”. În continuare, părintele Macarie va avea un dialog de suflet cu tinerii, evenimentul fiind organizat la Sala Ferdinand a Primăriei Aradului, duminică, 18 octombrie, de la ora 17:00.

Manifestările Doxologia fac parte din proiectele Arhiepiscopiei Aradului cu diverse instituții publice locale, fiind sprijinite și de instituții de drept privat. Activitățile pastoral-culturale vor fi întregite de cele misio­nar-sociale, filantropice, Doxologia fiind toposul comuniunii și al filantropiei, dar și troposul euharistic și filocalic al ortodoxiei.