Masterat internaţional în aviaţie la UPB

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 31 Ianuarie 2018

Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) a lansat programul de masterat „Alianţa cunoaşterii în transportul aerian” (KAAT), a cărui valoare totală este de 997.555 de euro, cu o perioadă de implementare de 3 ani, şi care va avea ca beneficiari, în fiecare an, aproximativ 120 de studenţi.

Este pentru prima dată când o universitate din România derulează, în calitate de coordonator, un proiect internaţional în domeniul aviaţiei în cadrul subprogramului european „Alianţele cunoaşterii”. Partenerii proiectului sunt din Croaţia, Franţa, Italia, Letonia, Portugalia, România şi Slovacia.

„Este primul proiect câştigat de o universitate românească la nivelul Comisiei Europene în această competiţie. Sunt 17 parteneri principali, universităţi, institute de cercetare, parteneri economici, operatori la nivel european, autorităţi din domeniul aviatic. Proiectul va dezvolta noi curricule pentru zona de aviaţie, de operare în zona aeroporturilor, în zona de management al traficului, iar la final este un master care se va dezvolta atât la universitatea noastră, cât şi la cele partenere. Este foarte important ca tinerii şi studenţii care termină la noi să aibă diploma recunoscută pe baza acestui proiect nu doar în România, ci în toate ţările partenere”, a declarat rectorul UPB, Mihnea Costoiu.