Mihai Eminescu evocat la Câlnic

Un articol de: Darius Herea - 17 Ianuarie 2014

Manifestările legate de Ziua Culturii Naţionale, aflate la a IV-a ediţie, s-au desfăşurat în perioada 15-16 ianuarie şi în Parohia Câlnic, Protopopiatul Reşiţa. Activităţile omagiale prilejuite de împlinirea a 164 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu s-au derulat la şcoala din Câlnic, fiind încununate de diverse momente festive.

Activitatea a debutat cu o prezentare a personalităţii poetului, a importanţei lui pentru cultura română şi cea universală, prezentare realizată de pr. Valentin Popovici şi prof. Ileana Pârvu. Elevii au recitat versuri din opera lui Mihai Eminescu, au pus în scenă fragmente din creaţia poetului, s-au împărtăşit gânduri. Concursul tematic a încununat activitatea propusă.

„Mihai Eminescu reprezintă un model de urmat în măsurarea bogăţiei spiritualităţii româneşti. Este simbolul unităţii neamului şi al valorilor româneşti. Eminescu rămâne în continuare nu doar actual, ci mai important ca oricând. Cultul eminescian, mereu în creştere, este cea mai vie dovadă a aprecierii literaturii noastre pe plan naţional şi universal”, a concluzionat la finalul activităţii pr. Valentin Popovici.