Moment aniversar în Arhiepiscopia Alba Iuliei

Un articol de: Oana Rusu - 03 Iulie 2023

Clerici și credincioși au fost alături de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, duminică, 2 iulie. La Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, ierarhul a slujit Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, format din membrii Permanenței Consiliului eparhial, protopopi, stareți și slujitori ai catedralei, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

IPS Părinte Arhiepiscop Irineu a rostit omilia duminicală în care a subliniat importanța rugăciunii în viața creștinului. După Sfânta Liturghie, a urmat slujba de Te Deum, apoi pr. Petrișor Muntean, inspector eparhial, a dat citire mesajului Permanenței Consiliului eparhial transmis cu prilejul acestui moment aniversar.

În continuare, IPS Părinte Arhi­episcop Irineu a rostit o cuvântare festivă intitulată „Îți mulțu­mesc, Dumnezeul meu!”, în care a eviden­țiat trăirile sale personale și ajutorul primit de la Dumnezeu în cei 70 de ani de viață. Ierarhul a fost felicitat de cei prezenţi, iar membrii Corului de copii „Glas de înger” al Parohiei „Platoul Romanilor” din Alba Iulia au cântat „La mulți ani!” și i-au oferit ierarhului un buchet de flori.