Moment de sărbătoare pentru Arhiepiscopul Râmnicului

Data: 08 Feb 2023

Biserica Ortodoxă Română l-a pomenit luni, 6 februarie, pe Sfântul Cuvios Varsanufie cel Mare. Cu prilejul zilei onomastice, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La finalul slujbei, părintele Antim Motorga, starețul Mănăstirii Suiești, județul Vâlcea, a adresat, în numele preoților, monahilor, monahiilor și al credincioșilor din Arhiepiscopia Râmnicului, un cuvânt omagial în cadrul căruia a evidenţiat virtuţile sfinţilor ocrotitori ai Înaltpreasfinției Sale.

În cuvântul de mulțumire, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a vorbit despre sfinţii ocrotitori, care, „vădind dorul de Împărăţia cerurilor, îi cheamă cu iubire spre mântuire pe toți cei care le poartă numele cu demnitate și responsabilitate creștină, spre a-i adăpa cu apa odihnei și a le înroura mintea și inima prin contemplaţie cu harul cunoştinţei”, se arată pe site-ul eparhiei, arhiepiscopiaramnicului.ro.