Nou festival de teatru pentru copii la Reşiţa

Un articol de: Dan Cârlea - 13 Septembrie 2016

Sfârşitul de săptămână a fost pentru reşiţeni o ocazie de a-şi duce copiii la prima ediţie a Festivalului de teatru pentru copii „Prichindel”, care a avut loc pe străzi şi în Parcul Tricolorului din municipiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, al Primăriei şi Consiliului Local Reşiţa, precum şi al unor sponsori.

Dan Mirea, directorul Festivalului de teatru pentru copii „Prichindel”, a declarat pentru Agerpres:

„La Reşiţa s-a întâmplat ceea ce trebuia de mult să se întâmple. Practic, am înţeles, în sfârşit, că Reşiţa are nevoie de un festival de teatru pentru copii. Acest lucru a fost confirmat şi de prezenţa, în aceste zile, a atâtor oameni mari şi copii în Parcul Tricolorului, ceea ce confirmă faptul că ideea teatrului reşiţean trebuia îmbrăţişată mai demult. […]”

Trupe de teatru din întreaga ţară, păpuşi, iluzionişti, personaje de poveste şi o paradă pe principalele artere rutiere au făcut parte din program, precum şi 30 de reprezentaţii teatrale în cinci spaţii neconvenţionale.

Cu această ocazie, în ultima zi a festivalului a fost deschisă oficial şi stagiunea 2016 - 2017 a Teatrului de Vest din Reşiţa, cu premiera spectacolului pentru copii „Eliza şi lebedele”, de Hans Andersen.