O alimentaţie bogată în fibre ajută la prevenirea bolilor

Data: 05 Iulie 2011

Potrivit rezultatelor unui studiu american, consumul regulat de fibre alimentare determină o scădere cu 22% a mortalităţii. Fibrele nu se digeră în stomac, ci fermentează cu ajutorul microflorei bacteriene din intestinul gros. O dietă bogată în fibre poate diminua riscul unor afecţiuni, precum hemoroizii, sindromul colonului iritabil şi diverticuloza colonului. Fibrele, în special cele solubile, pot de asemenea să micşoreze nivelul colesterolului din sânge şi să diminueze absorbţia glucidelor, optimizând astfel nivelul glicemiei la diabetici. O dietă bogată în fibre poate reduce riscul apariţiei diabetului de tip 2 şi contribuie la oprirea pierderii în greutate. Alimentele bogate în fibre necesită de regulă mai multă mestecare, lăsând astfel organismul să ajungă la senzaţia de saţietate şi evitând consumul în exces.