Oaspeți din Statele Unite ale Americii, la Patriarhia Română

Data: 07 Iunie 2024

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieș­teanul, Episcop-vicar patriarhal, l-a primit vineri, 7 iunie, în audiență, la Palatul Patriarhiei, pe Înaltpreasfințitul Părinte Tihon, Arhiepiscop de Washington și Mitropolit al Întregii Americi și al Canadei, Biserica Ortodoxă a Americii.

În cadrul întâlnirii, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a oferit o prezentare a vieții bisericești ortodoxe în spațiul românesc, cu referire la evenimentele care vor fi organizate în Patriarhia Română, în 2025, pentru a marca aniversarea unui secol de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rangul de Patriarhie. Înaltpreasfințitul Părinte Tihon a remarcat dinamismul pastoral și misionar al Bisericii Ortodoxe Române, evidențiind, în acest context, importanța Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, a cărui bogată activitate este bine cunoscută dincolo de granițele României, inclusiv în Statele Unite ale Americii. Tot­odată, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Tihon a subliniat faptul că edificarea Catedralei Naționale reprezintă o bijuterie a Patriarhiei Române, în special, și a Ortodoxiei universale, în general.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Tihon și delegația sa s-au aflat într-o vizită de câteva zile în țara noastră. În data de 5 iunie, Înalt­preasfințitul Părinte Mitropolit Tihon a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Putna și a vizitat așezământul monahal.

(Sectorul re­lații bisericești, interreligioase și comuni­tăți bisericești externe)