Omleta, cel mai sănătos mic dejun

Data: 01 Martie 2011

Potrivit nutriţioniştilor britanici, consumul regulat de anumite alimente oferă energie pentru întreaga zi şi ajută, totodată, la menţinerea sănătăţii. Astfel, experţi nutriţionişti consideră că omleta ar reprezenta micul dejun ideal. Consumul de ouă la începutul zilei asigură, pentru o lungă perioadă de timp, organismul cu energie, atât de necesară în munca fizică şi în cadrul efortului intelectual. Ouăle, în genere, sunt superhrană, susţin ei, indicând că acestea sunt bogate în vitaminele D şi B12, aminoacizi şi chiar antioxidanţi. În plus, consumul de ouă dimineaţa nu conduce la creşterea în greutate. Recent, oameni de ştiintă din Carolina de Nord (SUA) au numit ouăle şi şunca drept cel mai bun mic dejun pentru femeile gravide, deoarece, în opinia lor, aceste alimente contribuie la dezvoltarea memoriei copilului.