Orele în care nu se plăteşte accesul pe podul de la Cernavodă

Data: 28 Iulie 2014

Intervalul orar din zilele de weekend în care şoferii nu plătesc tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre de la Feteşti - Cernavodă a fost extins începând de vineri, a anunţat CNADNR. Sistarea plăţii taxei de pod la sfârşit de săptămână a intrat în vigoare la 4 iulie şi este valabilă până la 31 august.

Începând de vineri, 25 iulie, şoferii care merg spre litoral nu vor plăti taxa în intervalul orar 14:00 - 24:00 (vineri) şi 6:00 - 14:00 (sâmbăta). La întoarcerea spre Bucureşti, încasarea tarifului este sistată duminica în intervalul orar 10:00-24:00, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Obligativitatea plăţii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminată temporar în vara anului trecut, pentru sfârşitul de săptămână, după ce presa a relatat că în minivacanţa de Rusalii şoferii au fost obligaţi să aştepte şi două ore pentru a putea plăti taxa de autostradă la staţia Feteşti, rândul de maşini întinzându-se pe 20 de kilometri.

Compania de Drumuri a precizat că are în faza de elaborare a documentaţiei tehnice un proiect de modernizare a sistemului de încasare a tarifului de trecere a podului peste Dunăre la Feteşti - Cernavodă. (Oana Nistor)