Parteneriat educaţional la parohia clujeană „Naşterea Domnului”

Un articol de: Marilena Asănica - 11 Octombrie 2019

Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele paroh Nicolae Buda, a fost, marţi, 8 octombrie, gazda unei întâlniri între elevii din parohie și psihologul și violonistul de la Opera Română din Cluj-Napoca Delia Gâtlan. 

Invitata a vorbit despre efectul emoțiilor pozitive asupra sănătății, auditoriul fiind format din elevi din clasele a V-a și a VI-a de la Şcoala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca. Împreună cu aceștia au fost și Daniela Necula, profesor de religie, și preoții Nicolae Buda și Ciprian Taloș. 

„Doamna Delia Gâtlan ne-a oferit un ghid pentru traseele periculoase ale vieții. Sunt cinci marcaje de care trebuie să ținem cont, ne-a spus invitata noastră: să fim recunoscători oamenilor, să ne liniștim gândurile înainte de culcare, să nu trăim viețile altora, ci pe ale noastre, să facem sport sau mișcare, să avem o conexiune bună cu părinții (...) Să căutăm prieteniile cu oamenii care ne pot ajuta să fim noi înșine mereu”, a spus prof. Daniela Necula. Întâlnirea a avut loc în cadrul unui parteneriat educațional, intitulat „Bucuria întâlnirii cu Hristos”, încheiat pentru acest an școlar între mai multe parohii și școli din municipiul Cluj-Napoca. Coordonatorul proiectului este profesorul de religie Daniela Nicula.