Patriarhia Română a trimis un transport umanitar pentru Siria

Data: 07 Iunie 2023

Patriarhia Română a trimis miercuri, 7 iunie, un transport umanitar către Siria pentru a sprijini persoanele afectate de cutremurul din februarie, informează basilica.ro.

Ajutoarele au fost încărcate într-un avion al Forțelor Aeriene Române care a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Beirut, Liban.

Pachetele cu ajutoare conțin tensiometre, glucometre, lapte praf, conserve, saltele și alte materiale de primă necesitate. Valoarea transportului se ridică la 260.000 de lei.

Părintele Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal la Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române, a însoțit transportul către Siria și în cursul zilei de miercuri s-a întâlnit cu reprezentanții Patriarhiei Antiohiei și ai Crucii Roșii Libaneze. „Această acțiune face parte din campania «Ajută cu bucurie». La iniția­tiva Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat o colectă pentru persoanele afectate de cutremurul din Turcia și Siria. Am luat legătura cu repre­zentanții Patriarhiei Antiohiei care ne-au solicitat anumite produse de care ei au avut nevoie”, a declarat părintele consilier patriarhal Ciprian Ioniță, după cum informează basilica.ro.

Ajutoarele din transportul de miercuri au fost colectate prin campania „Ajută cu bucurie” a Patriarhiei Române, desfășurată în perioada 11 februarie - 4 martie 2023.