Patru universități din România într-un clasament mondial

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 09 Septembrie 2016

Universitatea din Bucureşti (UB) s-a clasat pe prima poziție în QS University Rankings 2016 între universităţile din România, cu un loc în seria 701+ între cele mai bune universităţi din lume.
În același clasament, al celui mai popular ranking global al universităţilor, mai figurează Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, Universitatea „Ba­beş-Bolyai“ din Cluj şi Universitatea de Vest din Timişoara, aflate tot în seria 701+. „Universitatea din Bucureşti ocupă locul 1 între universităţile din România la criteriile: reputaţie acade­mică (401+); reputaţia angajatorului (320); studenţi pe facultate (501+)“, se arată în comunicatul UB, citat de Agerpres.

Clasamentul Quacquarelli Symonds World University Rankings este construit pe baza unor indicatori-cheie: cercetarea ştiinţifică, calitatea predării, angajabilitatea absolvenţilor şi gradul de internaţionalizare. Acesta este realizat de QS Intelligence Unit, împreună cu un grup de profesori şi cercetători recunoscuţi mondial. Pentru ediţia 2016/2017 a clasamentului, QS a analizat 10,3 milioane de articole. Peste 3.800 de universităţi au fost luate în considerare şi 916 dintre ele evaluate.