„Pentru dobândirea sănătății avem nevoie de împăcarea cu Dumnezeu”

Data: 02 Aprilie 2024

Duminică, 31 martie, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din satul Corlăteni, raionul Râşcani, păstorită de preotul paroh Valeriu Ursu.

În cuvântul de învățătură s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a 2-a din Sfântul și Marele Post al Sfintelor Paști și la viața și învățătura Sfântului Grigorie Palama.

Vorbind despre boală ca și consecință a păcatului, ierarhul, între altele, a menționat: „Din Evanghelia de astăzi vedem că între suferința slăbănogului și păcatele comise de el este o legătură. Mântuitorul îi iartă slăbănogului mai întâi păcatele când zice: «Fiule, iertate îți sunt păcatele tale!», apoi îi spune: «Scoală-te, ia-ți patul tău și mergi la casa ta». De aici înțelegem că între boala slăbănogului și păcatele sale este o legătură. Boala este o urmare a păcatelor comise de slăbănog. Mântuitorul nu spune care sunt păcatele slăbănogului, dar pentru a-i reda sănătatea, mai întâi îi iartă păcatele. Iertarea păcatelor este împăcarea cu Dumnezeu. Vedem din Evanghelie că pentru dobândirea sănătății avem nevoie de împăcarea cu Dumnezeu”.