Pomenire a academicienilor români trecuți la Domnul

Data: 10 Noiembrie 2022

Preasfințitul Părinte Varlaam Plo­ieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, a oficiat miercuri, 9 noiembrie, o slujbă de pomenire pentru membrii Academiei Române trecuți din această viață, informează basilica.ro. Slujba de pomenire a fost săvârșită în Parcul Memorial al Academiei Române din cimitirul Bellu din Capitală.

Au fost prezenți academicianul Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, membri ai Biroului Prezidiului, academicieni și angajați ai instituţiei.

În cuvântul rostit la eveniment, ierarhul a explicat legătura dintre cei vii şi cei adormiţi.

„Există şi o parte nevăzută pe care o trăiesc sufletele celor pentru care ne-am rugat noi astăzi. În Duminica bogatului nemilostiv şi a săracului Lazăr am văzut că după moarte sufletele au conştiinţă, păstrează legătura cu cei vii de pe pământ, se gândesc la binele lor sufletesc. De aceea, pe de o parte, ne gândim la ei şi Îi cerem lui Dumnezeu iertare de păcate şi odihnă în lumina cea netrecătoare a Împărăţiei cereşti, pe de altă parte, cei adormiţi se gândesc şi ei la noi, deodată cu recunoştinţă pentru faptul că ne amintim de ei, că ne rugăm pentru ei, că-i pomenim, iar cea mai importantă pomenire este aceea din timpul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii care se aduce atât pentru cei vii, cât şi pentru cei adormiţi”, a spus ierarhul cu această ocazie, după cum informează basilica.ro.