Popas de rugăciune la o parohie din Călărași

Data: 22 Mai 2023

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia Volna din municipiul Călărași, în ziua prăznuirii Sfinților Împărați Constantin și mama sa, Elena, 21 mai, care sunt ocrotitorii sfântului lăcaș. Din soborul de slujitori au făcut parte și părintele protopop Vasile Viorel Dinu, clerici din Ad­mi­nistrația eparhială, preoți și diaconi. Un grup restrâns din Corul „Mihail Vulpescu” al Protopopiatului Călărași a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa l-a hirotonit întru preot pe diaconul Dănuț Roibu, pe seama Parohiei Fetești Buliga, din Protopopiatul Fetești, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, județul Ialomița.

La vremea predicii, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre pericopa evanghelică a zilei, despre orbirea spirituală din mintea cărturarilor și fariseilor, care nu credeau în minunile mai presus de fire făcute de Hristos Domnul.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat credincioșii prezenți la praznicul Sfinților Împărați Constantin și Elena, se arată pe site-ul eparhiei, sf-esc.ro.