Popas de rugăciune și binecuvântare la o parohie din Arad

Un articol de: Arhid. Claudiu Condurache - 17 August 2022

După slujirea de hram de la Mănăstirea Hodoș-Bodrog, la ceas de seară, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a răspuns invitației părintelui paroh Vlad-Sergiu Sandu și a credin­cioșilor din Firiteaz, județul Arad.

Ierarhul a participat, luni, 15 august, la slujba Vecerniei pentru Sfinții Martiri Brâncoveni, săvâr­șită de un sobor condus de părintele protosinghel Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului.
La finalul slujbei, ierarhul a sfințit o icoană închinată Maicii Domnului care, de acum înainte, va fi o „străjuitoare” a parohiei și căreia credincioșii îi vor spune necazurile, încercările și bucuriile lor, nădăjduind în puterea și mijlocirea Preacuratei Născătoare de Dumnezeu.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a rostit un cuvânt de învăță­tură intitulat „Maica Domnului în istoria poporului nostru”, prin care a reiterat că, prin cultul ei, avem simțământul că Fecioara Maria este Maica tuturor, veghetoare asupra familiei și a tuturor oamenilor.

La sărbătoarea parohiei au luat parte și oficialitățile locale, în frunte cu Emilia Brăneț, primarul comunei Șagu, județul Arad.