Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, aniversează 58 de ani

Data: 22 Iulie 2009

În ziua de 22 iulie 2009, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împlineşte 58 de ani.

Aflat la Mănăstirea „Sfânta Maria” - Techirghiol, judeţul Constanţa, stavropighie patriarhală, la acest moment aniversar, de la ora 12:00, Patriarhul României va participa la slujba de Te Deum oficiată în biserica mănăstirii, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Preafericirii Sale, asupra Bisericii Ortodoxe Române şi a poporului român. Slujba de Te Deum va fi urmată de un scurt moment aniversar.

O rugăciune de mulţumire la aniversarea zilei de naştere a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române va fi rostită în timpul Sfintei Liturghii oficiate la Catedrala patriarhală din Bucureşti.

Mesajele de felicitare cu ocazia aniversării zilei de naştere a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pot fi înmânate direct părintelui consilier patriarhal Paisie Teodorescu în holul Reşedinţei Patriarhale din Bucureşti sau trimise la adresa de e-mail cabinet.patriarhal@patriarhia.ro, ori la numărul de fax 021.406.71.62.

Sărbătoarea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este în ziua de 30 septembrie, data întronizării Preafericirii Sale în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. (Biroul de Presă al Patriarhiei Române)