Preotul Emilian Vlăduţ a trecut la Domnul

Data: 27 Martie 2014

Săptămâna aceasta, în ziua de duminică, cucernicul preot Emilian Vlăduţ a trecut la cele veşnice. Slujitor al Parohiei Hurezani I, din Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, din data de 1 septembrie 2001, părintele Emilian şi-a îndeplinit în cinste slujirea clericală, remarcându-se prin vrednicie, dăruire şi dragoste faţă de cele sfinte.

S-a născut la 26 decembrie 1968 în localitatea Lupeni, judeţul Hunedoara. Formarea teologică şi-a desăvârşit-o pe băncile Seminarului Teologic din Caransebeş şi la Facultatea de Teologie din Craiova. Slujirea preoţească a început-o la data de 1 aprilie 1993, fiind numit pe seama parohiei doljene Orodel, din Protoieria Băileşti. Trei ani mai târziu, la data 1 august 1996, părintele Vlăduţ a fost transferat la Parohia Tereujani, din Protoieria Târgu Cărbuneşti. Din 2001 a ostenit pentru credincioşii din localitatea Hurezani. Dumnezeu i-a împodobit osteneala cu alese daruri, între acestea numărându-se şi cele două fiice Lucia şi Alexandra, pe care le-a crescut în credinţă alături de preoteasa Manuela Liliana.

Slujba de prohodire a fost oficiată joi, la biserica Parohiei Hurezani I, de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, înconjurat de soborul fraţilor împreună-slujitori din parohiile învecinate.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l pomenească de-a pururi în ceata drepţilor Săi! (diac. Ioniţă Apostolache)