Preparate rapide cu miere de coriandru
Cu un gust dulce și parfumat şi cu aspect semifluid, vâscos sau cristalizat, mierea de coriandru are un conținut mare de zaharuri, substanțe minerale și oligoelemente. Este un foarte bun pansament gastric, datorită Ph-ului alcalin, pe lângă multe alte efecte benefice: curăță colonul și detoxifică organismul, elimină excesul de apă din organism, întărește imunitatea etc. Mierea de coriandru este foarte des folosită în bucătărie sau ca medicament, fiind extrem de apreciată în medicina populară.
Conopidă cu miere de coriandru şi lămâie
Ingrediente: 1 conopidă mare, ¼ cană ulei extravirgin, ½ lingură sare, 1 ceapă roșie, tăiată cuburi, 2 linguri miere de coriandru, ½ lingură boia de ardei, 1 lingură coriandru proaspăt tocat, ¼ lingură ardei roșu zdrobit, 2 linguri zeamă de lămâie, ½ lingură coajă rasă de lămâie, sare și piper după gust. Preparare: Se desface conopida în buchete şi se pune la rumenit într-o cratiță cu 2-3 linguri de ulei, câte 4 minute pe ambele părți. Într-un vas, se amestecă 2 linguri de apă, 1 lingură ulei, ceapa, mierea de coriandru, boiaua de ardei și fulgii de ardei iute, sare și piper; se pune compoziția într-o tigaie la foc mic, se amestecă până se înmoaie ceapa, după care se adaugă sucul și coaja de lămâie; se presară coriandru deasupra și se toarnă totul peste conopidă, după care se poate servi.
Salată de morcovi cu miere de coriandru
Ingrediente: 10 morcovi, 2 linguri miere de coriandru, 1 portocală, 1 lămâie, 2 linguri coriandru proaspăt tocat mărunt, 50 ml ulei de măsline, sare și piper după gust. Preparare: Se curăță și se spală morcovii, se dau pe răzătoarea mică, se amestecă cu coriandrul tocat mărunt. Se storc lămâia și portocala și se amestecă zeama cu mierea de coriandru, sarea, piperul şi uleiul de măsline; se omogenizează bine, apoi se toarnă peste morcovi, se amestecă bine, se acoperă bolul de salată și se pune în frigider 30 de minute înainte de servire.